Enklawa Białowieska Forest&Spa Wigilia Firmowa 2025
Kolacje odbywają się z klimatycznych, pięknie przystrojonych świątecznie salach bankietowych.
Dania podajemy w bufetach dla grup powyżej 15 osób.
Wybierz jeden z ponizszych wariantów i spraw, aby Wigilia waszego zespołu była niezapomniana.
Wariant 1 – 170zł/osoba
Zupa:
Krem z pieczonych pomidorów z grzanką ziołową
Danie główne:
Grillowana pierś z kurczaka z warzywami
Farfale z grillowanymi warzywami i gorgonzolą – dla wegan
Kuskus perłowy / ziemniaki opiekane
Bukiet warzyw korzeniowych
Surówki:
Bufet sałat zielonych, sosy - do samodzielnej kompozycji Deser:
Pudding jaglany z owocami / brownie
Zakąski:
Śledzik pod pierzynką/ karp w galarecie/terina z łososia
Bufet napojowy
Kawa, herbata oraz zestaw do herbaty zimowej: plasterki pomarańczy i cytryny, miód, cynamon, goździki, sok malinowy, sok pigwowy
Napoje zimne: woda, sok, kompot wigilijny
Wariant 2 – 190zl/osoba
Zupa:
Barszcz ukraiński/żurek
Danie główne:
udko kacze konfitowane w ziołach z sosem z owoców leśnych
łazanki z kapustą i grzybami – wege
Kapusta wigilijna - wege
Ziemniaki w mundurkach z ziołami / kopytka złociste /
Surówki:
Bufet sałat zielonych / sałatka z ogórka kiszonego/ surówka z kapusty czerwonej (a’la colesław)
Deser:
Ciasto drożdżowe z konfiturą/szarlotka
Zakąski:
Śledzik pod pierzynką/ karp w galarecie/terina z łososia/sery podlaskie/ wędliny podlaskie
Bufet napojowy
Kawa, herbata oraz zestaw do herbaty zimowej: plasterki pomarańczy i cytryny, miód, cynamon, goździki, sok malinowy, sok pigwowy
Napoje zimne: woda, sok, kompot wigilijny
Wariant 3 – 220zł/osoba
Rosół królewski/solianka rybna
Danie główne:
Gulasz z jelenia w czerwonym winie/de volaille z masłem ziołowym i leśnymi grzybami
Babka z sosem kurkowym – dla vegan
Ryż basmati/ Kluski śląskie/
Pasternak zapiekany
Surówki:Bufet sałat zielonych / mizeria / szopska
Deser:Keks / Sernik baskijski
Zakąski:Śledzik pod pierzynką/ karp w galarecie/terina z łososia/tatar z łososia/sery podlaskie/ wędliny podlaskie
Bufet napojowy
Kawa, herbata oraz zestaw do herbaty zimowej: plasterki pomarańczy i cytryny, miód, cynamon, goździki, sok malinowy, sok pigwowy
Napoje zimne: woda, sok, kompot wigilijny
Wariant 4 – kolacja serwowana, dla min 30 osób – 270zł/osoba
Tatar z łososia
Zupa:Krem z czerwonych buraków z chipsem z grana padano
Danie główne:
Pieczeń z szynki w miodzie – krojona i serwowana przez Szefa Kuchni (live)
Kotleciki z soczewicy – dla vegan
Ziemniaki opiekane z rozmarynem
Konfitura z żurawiny
Warzywa grillowane
Deser:Marcinek podlaski z sosem z rokitnika
Zakąski podane w stół:
Śledzik pod pierzynką/ karp w galarecie/terina z łososia/sery podlaskie/ wędliny podlaskie
Sałatka śledziowa/ sałatka warzywna/sałatka cesar
Bufet deserowy:
Makowiec, sernik, keks
Bufet napojowy
Kawa, herbata oraz zestaw do herbaty zimowej: plasterki pomarańczy i cytryny, miód, cynamon, goździki, sok malinowy, sok pigwowy
Napoje zimne: woda, sok, kompot wigilijny